Veckans podcast-avsnitt (#110) har fått rubriken ”Lägg av med att jaga dina drömmar”.

Även Tomas och Dennis blir trötta emellanåt. Det är ett faktum.

Just nu har de tröttnat på allt snack om att man bör sträva efter att få sina drömmar uppfyllda eller att man bör jobba hårt för att kunna nå dit man önskar vara.

Herrarna har själva, i många år, ansträngt sig för att kunna leva sin dröm, och har (oskyldigt) spridit idén – den tokiga idén – om att lycka och framgång handlar om att göra rätt saker i livet.

Myten lyder: – Välbefinnandet, som alla söker, kommer att bli den belöning som du får ta del av, så snart drömmen som du drömt, gått i uppfyllelse.

Men…att jaga sina drömmar, är ungefär som att jaga fjärilar.

Det kan kännas kul emellanåt, men oftast jäkligt frustrerande. Det är dessutom sällan man fångar någon. Och om man väl skulle lyckas, så är lyckan kortvarig. Man är snart på väg efter nästa, och man riskerar då att missa den vackra ängen i allt jagande.

Och det ironiska är…står man helt stilla för en stund…ökar chansen betydligt att fjärilen kommer till en…så att man slipper jaga.

Detsamma gäller alltså drömmar. Det kan absolut vara mysigt att drömma, men mestadels är det ett jäkla surr i skallen. Och det är extremt få av drömmarna som verkligen blir uppfyllda, i alla fall av de riktigt stora. Och om man någon gång lyckas uppfylla en dröm, upptäcker man inte sällan, att det inte var riktigt det man hade förväntat sig, och så jagar man vidare, och man missar den här stundennuet, med frun, barnen och hallonsaften. Gemenskapen och tacksamheten för det man har.

Även [låtsas-]gurun Tony Robbins har gått i fällan. Även denne man, och alla hans följare har fått allting om bakfoten.

Tony Robbins skryter nämligen glatt om att han fortfarande följer den drömplan som han formulerade i High School (länk till artikel på Businessinsider.com: https://buff.ly/2xNyX3R).

Shit…han har alltså tyglat sig – kontrollerat sig och sina tankar – i nästan hela sitt liv. Vilken mental ansträngning. Vilket fokus. Imponerande. Verkligen.

Synd bara…att välbefinnande upplevs just när man gör precis det motsatta, när man släpper taget, ger sig hän, låter fokus och kontroll vara, när man överlämnar sig till det liv som man har inom sig.

Och…om du…som läser detta…inte vågar lita på detta faktum – att välbefinnandet tar plats så snart vi släpper taget mentalt – testa själv.

Gör det nu.

Vänta inte.

Nu, alltså.

– Ahhh…skönt.

In och lyssna…

…via Podcaster, eller…

– via iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/tomas-och-dennis-podcast/id1055134052?mt=2

– via Acast: https://www.acast.com/tomasochdennis

– via webben: http://tod.sowh.se/podcast/


Skåneveckan

Denna vecka, den 9 – 15 oktober föreläser Tomas & Dennis GRATIS på Skåneveckan för psykisk hälsa.

Skåneveckan för psykisk hälsa uppmärksammar vikten av vårt psykiska mående i samband med den årliga världsdagen för psykisk hälsa, som infaller den 10 oktober, (enligt WHO).

2017 samordnas Skåneveckan av Studieförbundet Vuxenskolan och den ideella föreningen Hjärnkoll Skåne.

Arrangörerna som håller i aktiviteter under veckan är som alltid allt i från privatpersoner och brukarföreningar till kommuner och privata arbetsgivare.

2017 års vecka pågår från den 9-15 oktober och det omfattande programmet kommer du att kunna hitta på vårdcentraler, bibliotek och på andra samlingsplatser runt om i Skåne, samt  på Skåneveckans egen hemsida: www.skaneveckan.com.

Tomas & Dennis föreläser GRATIS runtom i Skåne denna vecka. Hela vårt schema hittar du under https://tomasochdennis.se/forelasningar/


Nya ljudböcker. Ute nu.

Ett stressfritt liv

Missa inte våra senast ljudböcker ”Ett stressfritt liv” och ”På väg att skiljas”?.

Böckerna finns bl.a på Storytel.

Om du hellre önskar att ladda hem dem, ligger de ute på bl.a Bokus och Adlibris (och på en hel del bibliotek, minsann).

Inom kort kommer ljudböckerna att släppas även i andra webbutiker, men också att kunna streamas på Nextory och BookBeat. Givetvis kan de också införskaffas på www.tomasochdennis.se/bocker/
Ljudboken är utgiven på ett nystartat förlag, Tomas & Dennis Publishing, och är den första i en serie med namnet ”Bli den bästa versionen av dig själv, i alla lägen”.
Vi hoppas att ni gillar den, och att ni hjälper oss att sprida boken i era nätverk.
Mejla gärna er respons till info@tomasochdennis.se.

Missa inte våra VIDEO-PROGRAM:

Video-program

Registrera dig här.

– Livspusslet – ett program som handlar om hur man kan 
få balans i livet och slipper ifrån stress, press och oro, 
samt alla dessa ständiga ”måsten”. 

> Vi bjuder på detta program. Helt utan kostnad.

– Ett stressfritt liv – ett program som handlar om hur man kan 
uppleva sinnesfrid och harmoni, trots press, stress och krav från omvärlden.
Effektivitet och produktivitet, utan sinnes-stress alltså. Två ljudböcker är inkluderade.

> Normalpris 2500 kr…men JUST NU endast 995 kr.

– Bli den bästa versionen av dig själv, i alla lägen – ett program som får dig att leva i ZONEN och hamna i FLOW, helt utan ansträngning. Två ljudböcker är inkluderade.

> Normalpris 2500 kr…men JUST NU endast 995 kr.

Du får ett diplom när du är klar.

Registrera dig här.


efter-tankar

Missa inte vårt diskussions-forum på Facebook:
– Tomas och Dennis podcast – efter-tankar

”Efter-tankar” är ett forum på Facebook där alla lyssnare kan dela med sig av sina funderingar kring våra podcast-program.

Vi får nämligen alltid ta emot mängder av härliga kommentarer och intressanta frågor efter varje avsnitt – via mejl eller messenger – men vill nu samla alla efter-tankar på ett och samma ställe.

På denna sida lägger vi alltså upp allt som har med vårt podcast-program att göra.

Välkommen att dela med dig av dina insikter och efter-tankar kring vår podd och ”De tre principerna”.

Vi svarar på frågor och kommentarer, i den mån vi har möjlighet.

Länk: www.facebook.com/tomasochdennis