Veckans podcast (#129) har vi döpt till ”Vi stack ut hakan och fick den inslagen”.

– I podcast #129 levererar vi en ärlig och uppriktig ursäkt.

För ett tag sedan gav vi ut ljudboken ”Mental träning försämrar prestationen”. Till en början fick vi en mängd positiva reaktioner från människor som lyssnat på vårt budskap. Dock, efter att ha pushat boken extra hårt på Facebook, via ett sponsrat inlägg, fick vi ta emot en hel del kritiska kommentarer. En etablerad ”mental tränare” reagerade dessutom extra starkt och skrev ihop ett oerhört kritiskt blogginlägg som svar på vår ljudbok. Snart fick blogginlägget något som liknar s.k. ”viral spridning”. Många som sedan läste inlägget uttryckte sin ilska och irritation. [Kommentar: Ofta utan att ha lyssnat till ljudboken.]

– Vi stack ut hakan, men fick den alltså inslagen.

Vi valde emellertid att låta människor formulera sina åsikter utan att vi kommenterade eller gick i försvar. Vi hade flera anledningar till detta. Den viktigaste var att vi själva hade fått möjlighet att ge uttryck för vår syn på saken (dvs. hur mental träning påverkar vårt välmående och våra prestationer i negativ riktning), och att vi nu ville låta andra komma till tals, utan vår inblandning.

Istället för att föra diskussionen vidare på Facebook, har vi alltså nu spelat in ett separat podd-avsnitt, särskilt anpassat som svar på all kritik (och de mängder av insinuationer och en del rena lögner som spridits om oss i sociala medier).

Det första som händer i podcasten, är att vi rannsakar oss själva, och att vi kommer fram till slutsatsen att det är på sin plats att be alla som känner sig trampade på, om ursäkt. Vi bestämmer oss dessutom för att vi kommer att försöka vara mer ödmjuka framöver. Dock utan att för den skull väja en millimeter från de obestridliga fakta som de tre principerna pekar på.

I veckans podcast-avsnitt gör vi dessutom ett rejält försök att reda ut en rad missförstånd, som vi tror ligger till grund för en del personers ilska och irritation. Vi samtalar därefter en stund kring det paradigmskifte som vi ser håller på att äga rum inom ”det psykologiska fältet”, och hur detta, i sig självt, bidrar till rädslor och missuppfattningar med motsättningar som följd.

Vanligtvis kan vår ton i ”Tonas och Dennis podcast” vara såväl ironisk som sarkastisk, men vi vill verkligen vara noga med att lyfta fram, att i just avsnitt #129 finns varken någon syrlighet eller spydighet. Vi vill i själva verket visa vår ödmjukhet och kärlek till alla, och är fullständigt ärliga när vi rannsakar oss själva och levererar en genuin ursäkt.

Vi står givetvis upp för de tre principerna och vad dessa faktiskt avslöjar, men vi kommer framöver att vara mer noga med att lyfta fram dessa principer, utan vi att nödvändigtvis behöver anta en översittare-attityd. Gränsen kan vara hårfin, och vi kommer förmodligen inte att lyckas helt framöver, men den smäll vi fick på käften denna vecka, har fått oss att i alla fall göra ett tappert försök framöver.

In och lyssna…

…via Podcaster, eller…

– via iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/tomas-och-dennis-podcast/id1055134052?mt=2

– via Acast: https://www.acast.com/tomasochdennis

– via webben: http://tod.sowh.se/podcast/

Öppen föreläsning med Dennis Westerberg, 5 april, i Landskrona.

  • Hur många millimeter måste man resa för att uppleva glädje?
  • Hur många sekunder är man tvungen att vänta för att finna sinnesfrid?
  • Hur många tankar behöver man tänka för att känna lust?

– Vad sägs om noll, noll, noll?

Dennis Westerberg håller nu en efterlängtad föreläsning den 5 april i sin hemstad, Landskrona. Föreläsningen bjuder på mängder av livsförändrande insikter, skratt och glädje.

Efter föreläsningen kommer du att ha fått insikter för att:

– känna glädje, passion och glöd i alla stunder.
– slippa stress, nervositet och oro.
– prestera på topp, även i de svåraste stunderna.

Boka och läs mer -> https://goo.gl/u5Si4N

 

Vår senaste ljudbok, bl.a. på Storytel:

Har du lyssnat på våra tidigare ljudböcker?

Ladda ner dem här

Du har väl inte missat denna?

Mer intresserad av video-utbildning?

*Ett stressfritt liv*
Denna kurs ger dig en chans att leva ett liv med långt mindre stress än vad du kanske upplever i ditt liv just nu. Detta, helt oberoende av vilken omständighet eller situation du befinner dig i. Kursen ökar din medvetenhet kring hur vi människor fungerar psykologiskt, och du får lära dig ett helt nytt sätt att förstå och ”hantera” stress, något som varken kräver specifika tekniker eller avancerade metoder.
Mer info här
Missa inte vårt diskussions-forum på Facebook:

– Tomas och Dennis podcast – efter-tankar

”Efter-tankar” är ett forum på Facebook där alla lyssnare kan dela med sig av sina funderingar kring våra podcast-program.

Vi får nämligen alltid ta emot mängder av härliga kommentarer och intressanta frågor efter varje avsnitt – via mejl eller messenger – men vill nu samla alla efter-tankar på ett och samma ställe.

På denna sida lägger vi alltså upp allt som har med vårt podcast-program att göra.

Välkommen att dela med dig av dina insikter och efter-tankar kring vår podd och ”De tre principerna”.

Vi svarar på frågor och kommentarer, i den mån vi har möjlighet.

Länk: www.facebook.com/tomasochdennis