Rubriken på veckans podcast (#130) blev ”Gå din egen väg”.

Det är sällan som vi ger några råd i vår podd kring vad vi tycker att våra lyssnare bör göra i sin vardag, men denna vecka kunde vi bara inte hålla oss. Vi har sett alldeles för många människor gå vilse i ambitionen att hamna rätt.

Veckans råd kommer egentligen från herr Sydney Banks, som redan på 70-talet, upptäckte och formulerade de tre principer som hela vår podcast handlar om:

  1. Sinnet/livskraften
  2. Medvetandet
  3. Tanken

Rådet som Sydney Banks bjöd på, och som vi nu sprider vidare i avsnitt #130 var ”Don’t be a follower”, fritt översatt till ”Gå din egen väg”.

Varken Tomas eller Dennis är intresserade av att skaffa sig följare. Entusiaster, vetgiriga lyssnare och intresserade åhörare … absolut. Men … inga följare.

Vi har sett så många som fastnat i traditionella tankemönster eller i en utbredd föreställning som är så grundmurad att dess ”sanning” blir överordnad vad som motsäger den. Exempelvis väldigt många anhängare av fältet ”mental träning” eller flertalet individer i den rörelse som sysslar med ”personlig utveckling”, som vi själva dessutom varit en del av. Även verksamma inom det reglerade psykologiska fältet missar det uppenbara, i sin iver att följa det vetenskapliga, så att de blir blinda för det självklara och obestridliga.

Vi vill inte att våra lyssnare, eller vi själva för den delen, ska hamna i denna fälla. Därför ber vi er alla ”Gå er egen väg”, ”Lyssna till den inre visdomen”, ”Lita på de svar som finns i det klara sinnet” och viktigast av allt: – Don’t be a follower.

In och lyssna…

…via Podcaster, eller…

– via iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/tomas-och-dennis-podcast/id1055134052?mt=2

– via Acast: https://www.acast.com/tomasochdennis

– via webben: http://tod.sowh.se/podcast/

Öppen föreläsning med Dennis Westerberg, 5 april, i Landskrona.

  • Hur många millimeter måste man resa för att uppleva glädje?
  • Hur många sekunder är man tvungen att vänta för att finna sinnesfrid?
  • Hur många tankar behöver man tänka för att känna lust?

– Vad sägs om noll, noll, noll?

Dennis Westerberg håller nu en efterlängtad föreläsning den 5 april i sin hemstad, Landskrona. Föreläsningen bjuder på mängder av livsförändrande insikter, skratt och glädje.

Efter föreläsningen kommer du att ha fått insikter för att:

– känna glädje, passion och glöd i alla stunder.
– slippa stress, nervositet och oro.
– prestera på topp, även i de svåraste stunderna.

Boka och läs mer -> https://goo.gl/u5Si4N

 

Banbrytande ljudbok på Storytel:

Har du lyssnat på våra tidigare ljudböcker?

Ladda ner dem här

Du har väl inte missat denna, på Storytel:

Mer intresserad av video-utbildning?

*Ett stressfritt liv*
Denna kurs ger dig en chans att leva ett liv med långt mindre stress än vad du kanske upplever i ditt liv just nu. Detta, helt oberoende av vilken omständighet eller situation du befinner dig i. Kursen ökar din medvetenhet kring hur vi människor fungerar psykologiskt, och du får lära dig ett helt nytt sätt att förstå och ”hantera” stress, något som varken kräver specifika tekniker eller avancerade metoder.
Mer info här
Missa inte vårt diskussions-forum på Facebook:

– Tomas och Dennis podcast – efter-tankar

”Efter-tankar” är ett forum på Facebook där alla lyssnare kan dela med sig av sina funderingar kring våra podcast-program.

Vi får nämligen alltid ta emot mängder av härliga kommentarer och intressanta frågor efter varje avsnitt – via mejl eller messenger – men vill nu samla alla efter-tankar på ett och samma ställe.

På denna sida lägger vi alltså upp allt som har med vårt podcast-program att göra.

Välkommen att dela med dig av dina insikter och efter-tankar kring vår podd och ”De tre principerna”.

Vi svarar på frågor och kommentarer, i den mån vi har möjlighet.

Länk: www.facebook.com/tomasochdennis