Denna veckas podcast (#131) har fått rubriken ”Kan du tänka dig välmående?”

Tomas inleder veckans avsnitt med att ställa frågan ”Kan du tänka dig välmående?”, och svaret som Dennis levererar verkar förmodligen allt annat än problematiskt: – Såklart kan jag tänka mig det.

Och, absolut … om man med frågan menar ”ifall man är intresserad av att må bra”, så är svaret givetvis givet. Däremot … om man med frågan vill provocera fram ett budskap ”kan du tänka dig TILL välmående?”, så är svaret definitivt ”aldrig någonsin … inte ens när det verkar så”. Välmående är nämligen inte en produkt av tankar. Istället det motsatta, en stund av tankefrihet.

Insikten kring detta faktum – att välmående inte går att finna bland tankar – leder till att herrarna återigen pratar en stund om det här med ”mental träning”. Tomas och Dennis gör nämligen sitt yttersta för att förklara, varför de anser att de som håller på med s.k. ”mental träning” har fått allting om bakfoten. Oskyldigt givetvis. Alla gör ju sitt yttersta med att bidra till en bättre värld, utifrån den medvetandenivå man befinner sig.

Dennis tar sig an uppdraget att svara så kort, men så tydligt som möjligt. Så här blev det:

– När man vaknar upp till det faktum att varken framtiden eller det förflutna existerar i det pågående ögonblicket, mer än som en tanke, inser man samtidigt att likheten mellan en tanke och en dröm är påtaglig, och att det således är mer framgångsrikt att lära sig förstå vad en dröm är än att försöka drömma rätt. Det är, på samma sätt, mer klokt att inse vad en tanke är, än att försöka tänka rätt. Det är smartare att intressera sig för vad en illusion är, än att skaffa sig perfekta illusioner.

Låter det intressant?

In och lyssna…

…via Podcaster, eller…

– via iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/tomas-och-dennis-podcast/id1055134052?mt=2

– via Acast: https://www.acast.com/tomasochdennis

– via webben: http://tod.sowh.se/podcast/

Öppen föreläsning med Dennis Westerberg, 5 april, i Landskrona.

  • Hur många millimeter måste man resa för att uppleva glädje?
  • Hur många sekunder är man tvungen att vänta för att finna sinnesfrid?
  • Hur många tankar behöver man tänka för att känna lust?

– Vad sägs om noll, noll, noll?

Dennis Westerberg håller nu en efterlängtad föreläsning den 5 april i sin hemstad, Landskrona. Föreläsningen bjuder på mängder av livsförändrande insikter, skratt och glädje.

Efter föreläsningen kommer du att ha fått insikter för att:

– känna glädje, passion och glöd i alla stunder.
– slippa stress, nervositet och oro.
– prestera på topp, även i de svåraste stunderna.

Boka och läs mer -> https://goo.gl/u5Si4N

 

Banbrytande ljudbok på Storytel:

Har du lyssnat på våra tidigare ljudböcker?

Ladda ner dem här

Du har väl inte missat denna, på Storytel:

Mer intresserad av video-utbildning?

*Ett stressfritt liv*
Denna kurs ger dig en chans att leva ett liv med långt mindre stress än vad du kanske upplever i ditt liv just nu. Detta, helt oberoende av vilken omständighet eller situation du befinner dig i. Kursen ökar din medvetenhet kring hur vi människor fungerar psykologiskt, och du får lära dig ett helt nytt sätt att förstå och ”hantera” stress, något som varken kräver specifika tekniker eller avancerade metoder.
Mer info här
Missa inte vårt diskussions-forum på Facebook:

– Tomas och Dennis podcast – efter-tankar

”Efter-tankar” är ett forum på Facebook där alla lyssnare kan dela med sig av sina funderingar kring våra podcast-program.

Vi får nämligen alltid ta emot mängder av härliga kommentarer och intressanta frågor efter varje avsnitt – via mejl eller messenger – men vill nu samla alla efter-tankar på ett och samma ställe.

På denna sida lägger vi alltså upp allt som har med vårt podcast-program att göra.

Välkommen att dela med dig av dina insikter och efter-tankar kring vår podd och ”De tre principerna”.

Vi svarar på frågor och kommentarer, i den mån vi har möjlighet.

Länk: www.facebook.com/tomasochdennis