Den här veckans podd-avsnitt (#133) har vi döpt till ”Det bästa av två världar”.

Innehållet i vår podcast, tar alltid sin utgångspunkt i tre stycken principer (sinnet, medvetandet och tanken). Det tror vi att ni lyssnare har upptäckt vid det här laget. Flera av er har säkert också fått en skymt av den s.k. ”formlösa värld” som dessa principer pekar på. När det händer, blir resultatet ibland att man [oskyldigt] väljer att krama sig fast vid den enda värld som tidigare trodde fanns, nämligen ”världen av form” – en värld skapad av time, space and mattter. Den världen känner man till. Den känns trygg och bekant. I den världen gäller det att ha var sak (matter), på rätt plats (space), i rätt tid (time). Dock hjälper det sällan att ha rätta omständigheterna, för att kunna uppleva sinnesfrid. Det är vi många som fått erfara.

Då och då väljer människor emellertid att bli än mer nyfiken på den s.k. formlösa världen, där tiden är en illusion (endast NU existerar), där platsen är en inbillning (endast HÄR är det som är) och där materian endast förekommer inom ramen för medvetandet. Det är då lätt att vilja tillbringa det eviga nu:et i detta universum, där stress och press är en myt, och endast sinnesfrid, harmoni och kärlek får utrymme.

Att vara människa på denna jord, är emellertid ingen val av antingen eller. Båda världarna existerar, oberoende om du eller någon annan vill det eller ej. Om man accepterar detta faktum, öppnas det upp en möjlighet att få ut det bästa av båda världarna. Den möjligheten dyker upp då man avslöjar den s.k. ”produktionsprocessen” (läs: skapelsen) av världen av form. Då får man ett nytt perspektiv på livet. Världarna, så att säga, flyter samman, och man kan spela med i livets spel, utan att någonting behöver stå på spel.

Så … luta dig tillbaka … låt dig förföras av tiden, platsen och materian, men var dock medveten om att vad du än ser, hör, luktar, smakar eller känner, är det en illusion, skapat av tre faktum – sinnet, medvetandet och tanken – ingenting alls, alltså, men som verkar vara någonting, och blir just allting, för den som tänker.

Deep shit, minsann.

In och lyssna…

…via Podcaster, eller…

– via iTunes: https://itunes.apple.com/se/podcast/tomas-och-dennis-podcast/id1055134052?mt=2

– via Acast: https://www.acast.com/tomasochdennis

– via webben: http://tod.sowh.se/podcast/

ÖPPEN FÖRELÄSNING
med Dennis Westerberg, 5 april, i Landskrona.

  • Hur många millimeter måste man resa för att uppleva glädje?
  • Hur många sekunder är man tvungen att vänta för att finna sinnesfrid?
  • Hur många tankar behöver man tänka för att känna lust?

– Vad sägs om noll, noll, noll?

Dennis Westerberg håller nu en efterlängtad föreläsning den 5 april i sin hemstad, Landskrona. Föreläsningen bjuder på mängder av livsförändrande insikter, skratt och glädje.

Efter föreläsningen kommer du att ha fått insikter för att:

– känna glädje, passion och glöd i alla stunder.
– slippa stress, nervositet och oro.
– prestera på topp, även i de svåraste stunderna.

Boka och läs mer -> https://goo.gl/u5Si4N

 

Banbrytande ljudbok på Storytel:

Har du lyssnat på våra tidigare ljudböcker?

Ladda ner dem här

Du har väl inte missat denna, på Storytel:

Mer intresserad av video-utbildning?

*Ett stressfritt liv*
Denna kurs ger dig en chans att leva ett liv med långt mindre stress än vad du kanske upplever i ditt liv just nu. Detta, helt oberoende av vilken omständighet eller situation du befinner dig i. Kursen ökar din medvetenhet kring hur vi människor fungerar psykologiskt, och du får lära dig ett helt nytt sätt att förstå och ”hantera” stress, något som varken kräver specifika tekniker eller avancerade metoder.
Mer info här
Missa inte vårt diskussions-forum på Facebook:

– Tomas och Dennis podcast – efter-tankar

”Efter-tankar” är ett forum på Facebook där alla lyssnare kan dela med sig av sina funderingar kring våra podcast-program.

Vi får nämligen alltid ta emot mängder av härliga kommentarer och intressanta frågor efter varje avsnitt – via mejl eller messenger – men vill nu samla alla efter-tankar på ett och samma ställe.

På denna sida lägger vi alltså upp allt som har med vårt podcast-program att göra.

Välkommen att dela med dig av dina insikter och efter-tankar kring vår podd och ”De tre principerna”.

Vi svarar på frågor och kommentarer, i den mån vi har möjlighet.

Länk: www.facebook.com/tomasochdennis